Isnin, 6 Jun 2011

Hiking Part 2

Hari Ke 2
Pendakian          Yeaaa !! hari kedua bermula !! Hari ini kami akan bergerak dari Kg Dondongon ke Menara RTM dan laluannya hari ini sungguh mencabar !!
          Hari kedua ini lebih mencabar dan menyeronokan !! apa tak nya ?? hari ini pelbagai rintangan yang terpaksa kami tempuhi. Antaranya melalui kebun getah yang hanya mempunyai ruang kaki untuk di lintas dan selebihnya adalah juram !! selain itu kami juga terpaksa menepuhi sunggai dan mendaki air terjun ( walaupun tak la tinggi mana ) tapi cukup mencabar !! seterusnya kami di uji lagi dengan Menembak JALAN !! mean kira macam ikut naluri la..           Kami juga sempat panik dalam hutan, ape tak nya?? Hampir-hampir saja kami sesat.. kalau tak di sebabkan 2 penggiring kami yang berpengalaman pastinya kami akan sesat juga seperti crew 2 yang sesat 3 jam di sungai.. Berbicara pasal crew 2 nie.. kami pun panik juga bila dengar khabar mereka sesat !! tapi sukurlah mereka selamat juga sampai di dondonggon jam 8 malam . Entah bagaimana mereka boleh jalan dalam gelap. Tapi yang pastinya mereka mempunyai lebih PENGALAMAN daripada kami.


haa ini lah sunggai yang saya maksudkan yang terpaksa kami
redah tu. Tampak senang tapi hakikatnya !!

          Sayang sanggat time kat sunggai nie saya tak berapa boleh ambil pic sebab banyak betul halangan mana takut Hp jatuh ke dalam sungai.. Tapi sanggat bangga dengan diri sendiri kerna betul-betul tak sangka kalau aku boleh melalui semua ini !!


          Tapi apa yang pasti Kepenatan kami sanggat berbalui pada hari itu . kerna sesampainya kami di sana kami di sambut dengan PEMANDANGAN yang sangat INDAH !! siapa tak suka bila sunset kan ??         

        Dan malam hari pula, pengiring kami mengajak kami untuk menikmati pemandangan di sebelah malamynya pula. HAHAHAAA dapat bayangkan tak perasaan kami waktu tu?? pastinya semua excited GILAK mau ikut .. inilah pic terakhir untuk entry part 2
Tiada ulasan:

Catat Ulasan